Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paralizirana godinu dana

Zarazili je kućni ljubimci, 7 se godina borila s parazitima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici u kineskoj bolnici u Zhjiangu otkrili su da je 21-godišnja djevojka koja je prije godinu dana ostala paralizirana, sedam godina bolesna zbog kontakta s kućnim ljubimcima.

Djevojka Zhou Yan iz provincije Hubei, oboljela je od neobične bolesti kada je imala 14 godina, javlja APTN. Zbog te je bolesti svakih šest mjeseci imala temperaturu. Dok je imala vrućicu osjećala je bol u desnoj nozi i ona joj je naticala. Kasnije joj je noga naticala češće, a povišena temperatura javljala se svaki mjesec. Majka ju je odvela liječnicima, međutim oni nisu mogli otkriti što joj je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Serijski nasilnik Istukao djevojku pa na suđenju imao bizarnu molbu: "Ne želim u zatvor, moram se brinuti o njima" Krunoslav Capak Opasni bazeni? Traži se krivac: Strani turisti upozorili na zarazu u hrvatskim kampovima, oglasio se Capak

Prošlog travnja, Zhou je ostala paralizirana i prikovana za krevet. Tada su je poslali u bolnički ortopedski centar gdje su liječnici posumnjali na parazitsku infekciju.

>> Umalo ga izjeo parazit koji proždire meso

'Pacijentica je pokazivala promjene uzrokovane invazijom crvi, pa smo posumnjali na parazitsku infekciju. Raspitali smo se za povijest bolesti i otkrili da djevojka voli životinje te je imala česte kontakte s mačkama i psima u djetinjstvu, što je povećalo našu sumnju', rekao je Li Songjian, zamjenik direktora ortopedskog centra Zhujianh.

Biopsija je pokazala točnima sumnje liječnika. Zhou Yan se sada oporavlja nakon što je dobila umjetni kuk te hoda uz pomoć hodalice. Liječnici su joj kazali da može kući, međutim potrebne su redovite kontrole i vježbe kojima će ojačat nogu. Uvjeravaju je da će moći hodati kao i prije bolesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene