Obavijesti Video Pretražite Navigacija
250.000 dolara po tijelu

Zarađivali na leševima: Prodavali kosti i organe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bavarska tvrtka Tutogen Medical GmbH, specijalizirana za izradu implantata, pod istragom je njemačkih vlasti zbog navodne ilegalne prodaje dijelova tijela s mrtvaca iz Ukrajine.

Tutogen se bavi izradom implantata napravljenih od ljudskih ili životinjskih kostiju, kože, žila, ligamenata i hrskavice. Između 2000. i 2001. ta je tvrtka koristila 1.152 tijela iz Ukrajine kako bi napravili ljudske implantate koje su uglavnom prodavali u SAD-u. Radi se o milijunskim iznosima jer je po tijelu zarada i do 250.000 dolara. Tvrtka je navodno krala kožu, kosti, hrskavice, žile, itd. s mrtvih tijela, bez dopuštenja obitelji preminulih. Kako ništa prilikom pokopa ne bi bilo sumljivo umjesto kostiju su u tijelo umetali drvene štapove kako bi zadržalo oblik, piše njemački Spiegel.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Državni tužitelj iz Bamberga kazao je kako je otvorena istraga o poslovanju farmaceutske tvrtke iz Neunkirchena zbog oskvrnuća mrtvih tijela i ilegalne prodaje ljudskog tkiva. Kazao je kako su o toj tvrtci imali neke dojave 2003. i 2005., ali da tada nije bilo dovoljno dokaza za pokretanje istrage. Spiegel piše i kako je tvrtka Tutogen navodno kupila i oko 1.000 tijela od Michaela Mastromarina,  Amerikanca koji je 2008. osuđen na 58 godina zatvora zbog ilegalne prodaje dijelova tijela. Bavarska tvrtka poriče da je znala za Mastromarinove 'poslove'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene