Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prabhakaran na 4 četvorna kilometra

Zapovjednik Tamilskih tigrova upao u zamku u Šri Lanki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik tamilskih pobunjenika u Šri Lanki uhvaćen je u zamku na malom obalnom pojasu na sjeveroistoku otoka, kazao je u utorak šrilanski premijer isključujući ponovno mogućnost primirja u sukobima.

'Velupilai Prabhakaran još uvijek je na četiri km četvorna teritorija u okrugu Mulaitivu', kazao je u parlamentu Ratnasiri Wikremanajake.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada ponudila dokaz Televizija pokazala tijelo vođe Tamilskih tigrova Slika nije dostupna Nakon 25 godina Šri Lanka: Tamilski tigrovi priznali poraz

Prije deset dana vojska je objavila da je posljednja skupina boraca Oslobodilačkih tigrova tamilskog Elama pod zapovjedništvom Prabhakarana okupljena u malenoj ratnoj zoni s 20 do 50 tisuća civila koji im služe kao 'ljudski štit'.

Nevidljiv već 18 mjeseci, prvi čovjek Tigrova, kako ga zovu, već je 37 godina na čelu krvave gerile. Kao i njihov zapovjednik, Tigrovi će radije umrijeti nego položiti oružje te stoga nose uz sebe pilulu cijankalija.

No, po glasinama tamilskih civila koji su pobjegli iz zone sukoba, zapovjednik pobunjenika je pobjegao u jugoistočnu Aziju, Indiju ili pak brodom na otvoreno more ispred Šri Lanke odakle zapovijeda posljednjim sljedbenicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene