Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propao sastanak EU i Srbije

Kosovo: Thaci izdao naredbu o općoj mobilizaciji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve kosovske sigurnosne agencije u najvišem su stupnju borbene gotovosti.

Kosovski premijer Thaci izdao je naredbu o općoj mobilizaciji! Ona se odnosi na sve kosovske sigurnosne agencije. Učinio je to na hitnom sastanku kosovskog vijeća za sigurnost.

Pročitajte i ovo Mario Banožić, ministar obrane Nema povlačenja Što je s hrvatskim vojnicima na Kosovu? Banožić otkrio ima li među ozlijeđenima u KFOR-u i Hrvata Neredi na Kosovu Ne staju napetosti Ispred općinske zgrade na Kosovu okupili se Srbi nasuprot vojnicima iz SAD-a, Italije, Poljske: Dodik osudio napad na "goloruki narod"

Sve kosovske sigurnosne agencije u najvišem su stupnju borbene gotovosti.  Thaci je tu odluku donio zbog brze reakcije u slučaju povrede kosovskog državnog suvereniteta i integriteta. Uz potporu i pomoć SAD-a Thaci i vladi u Beogradu i pobunjenim Srbima na sjeveru Kosova očito šalje još jednu poruku o cjelovitosti kosovske države. I to samo dan poslije maratonske sjednice skupštine Srbije. Istodobno na sjeveru Kosova balvan prosvjedi sve su jači.

Sastanak posrednika EU-a Roberta Coopera s predstavnicima srbijanske vlade Goranom Bogdanovićem i Borisavom Stefanovićem u Raškoj na jugu Srbije, u blizini granice s Kosovom, završen je bez rezultata, a razgovori o pronalaženju rješenja za krizu na sjeveru Kosova nastavit će se utorak.

Predstavnik EU-a Cooper prvi je, poslije dva i pol sata razgovora, napustio mjesto sastanka, samo prošavši pored desetak novinarskih ekipa.

Zapovjednik KFOR-a Erhard Buehler neće se sastati sa predstavnicima Vlade Srbije Borislavom Stefanovićem i Goranom Bogdanovićem jer su oni ilegalno prešli na Kosovo, rekao je glasnogovornik Kfora. Kako prenosi Radio-televizija Kosova, glasnogovornik rekao je da sastanka danas zbog toga neće biti.

Barikade koje su postavljene na putevima na sjeveru Kosova, ostat će tu dok se ne riješi problem administrastivnih prijelaza Brnjak i Jarinje, izjavio je ministar za Kosovo Goran Bogdanović nakon sastanka u Zvečanu sa predstavncima sjevernog Kosova. Bogdanović i šef beogradskog tima za dijalog Borislav Stefanović stigli su na barikade u mjestu Rudare.

Domu zdravlja u Gračanici nedostaje kisik, jer se boce pune u specijaliziranom poduzeću iz Kosovske Mitrovice koje ga zbog blokade ne može nabaviti priopćila je danas ta ustanova, piše Blic.

Kako se navodi u priopćenju Doma zdravlja, služba za hitnu medicinsku pomoć radi samo sa jednom bocom i pacijenti sa respiratornim, kardiovaskularnim i drugim hitnim stanjima su ugroženi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene