Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čvrste veze s Gadafijevim režimom

Zapovjednik Gadafijeve sigurnosne brigade u Nigeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mansur Dav, zapovjednik sigurnosne brigade libijskog pukovnika Moamera Gadafija, stigao je u Agadez na sjeveru Nigera, objavili su izvori tuareških plemena i televizija Al Arabija.

Vlada u Nigeru, koji na jugu graniči s Libijom, održavala je čvrste veze s Gadafijevim režimom u Tripoliju, ali je 27. kolovoza priznala Libijsko nacionalno prijelazno vijeće koje je porazilo taj režim, javlja Reuters i podsjeća kako se ne zna gdje se krije Gadafi.

Desetak članova sigurnosne garde stiglo je u Niamey, glavni grad Nigera u pratnji tuareškog vođe Agalija Alamba, zapovjednika Nigerskog pokreta za pravdu koji je vodio tuareški ustanak kod Agadeza 2007., a od 2009. živio u Libiji na Gadafijev poziv.

Alambo je pomogao Gadafijevim ljudima unovačiti u Nigeru 1.500 mladića za borbu protiv libijskih pobunjenika, piše agencija AFP. Nakon poraza navodno su se stotine tuareških plaćenika vratile u Niger, a 500 ih je u Sirtu, rodnome gradu pukovnika Gadafija.

Vlada u Niameyu upozorila je na katastrofalne posljedice nasilja u Libiji za cijelu regiju. Gotovo 211.000 Nigeraca, koji su radili u Libiji, vratilo se u domovinu kada je izbila pobuna. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zapovjednik tvrdi 'Nismo smaknuli Gadafija, pokušao sam mu spasiti život' Slika nije dostupna Htio je suđenje Libijski premijer: Volio bih da Gadafi nije ubijen

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene