Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elektrošokeri, trganje udova...

Zaposlenik vojne bolnice u Homsu: I liječnici muče pacijente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajno snimljena snimka prikazuje bolesnike hrđavim lancima zavezane za krevete. Navodno ih muče elektrošokovima, lome im udove...

Britanski Channel 4 jučer je emitirao snimku koja prikazuje mučenje civila u vojnoj bolnici u sirijskom gradu Homsu. Snimku, čija autentičnost nije nezavisno potvrđena, tajno je snimio jedan od zaposlenika te bolnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih KBC Zagreb Što s pacijentima? Najveća zagrebačka bolnica odgađa preglede i operacije zbog izbora

>> Sirijci masovno bježe u Libanon

Video prikazuje ranjenike hrđavim lancima privezane za bolničke krevete. Prema optužbama autora videa, u mučenjima sudjeluju i vojnici i liječnici, a neke su od metoda elektrošokovi, okretanje udova do točke lomljenja i vezanje penisa kako bi se zaustavilo uriniranje. Svjedok je otkrio kako je najmlađi od ranjenika bio star 14 ili 15 godina, a imena s prijemnica brojnih pacijenata izbrisana su kako nitko ne bi znao gdje su nestali.

Prema svjedocima iz drugih bolnica, neki od ranjenika su i ubijeni. U vojnim bolnicama, koje su pod nadzorom ministarstva obrane, većina ranjenika su civili, a samo su neki od njih vojnici koji su odbili izvršiti naredbe. Sirijska vlada nije komentirala ove optužbe. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene