Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sporu oko plaća

Zaposlenici Turkish Airlinesa u štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenici turskog nacionalnog avioprijevoznika Turkish Airlinesa (THY) stupili su u štrajk zbog spora s upravom oko plaća, a po tvrdnjama iz kompanije zračni promet zbog toga zasad nije poremećen.

Sindikat Hava-Is, koji okuplja oko 14.000 od 15.800 zaposlenika THY-ja, traži i da uprava na posao vrati 305 zaposlenika kojima je uručen otkaz nakon industrijske akcije kojom je prošle godine prizemljeno stotine letova. 'Štrajk je pročeo u tri ujutro i nastavlja se', objavio je sindikat na svojim internetskim stranicama.

U međunarodnoj zračnoj luci Mustafe Kemala Ataturka u Istanbulu u srijedu je jaka policijska nazočnost jer zaposlenici tijekom dana ondje planiraju održati i prosvjedni skup.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

>> 'Zar su stjuardese i piloti Croatia Airlines doveli do bankrota? Kaznite odgovorne, to nismo mi!'

THY je priopćio da većina zaposlenika ne podržava štrajk i da se red letenja odvija normalno. U sindikatu, međutim, kažu da će se poremećaji u prometu osjetiti kasnije u danu.

Podsjećamo, i u Hrvatskoj su do daljnjega u štrajku piloti i kabinsko osoblje Croatia Airlinesa (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene