Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Započeo proces protiv balkanske skupine preprodavača oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici skupine koja se od 2003. do 2005. navodno bavila uvozom eksploziva i oružja, posebice ratnog, s područja bivše Jugoslavije, a namijenjeno pariškom predgrađu, počeli su se pojavljivati pred kaznenim sudom u Bobignyu, blizu Pariza.

Šesnaest osoba između 25 i 47 godina, među kojima i jedna žena, pojavit će se pred sudom do petka, a tereti ih se, osim za nabavu i prijevoz oružja, i za zločinačko udruživanje.

Pročitajte i ovo Kokain Kilogram droge Podignuta optužnica protiv osmorke u Osijeku: Prokrijumčarili su kilogram kokaina Brod s dorgom Udar na kartele VIDEO Elitne postrojbe u filmskoj akciji pohvatale krijumčare kokaina: "Ovo je najveća zapljena u povijesti naše zemlje"

Riječ je većinom o Bošnjacima, Hrvatima i Srbima te trojici Francuza podrijetlom iz bivše Jugoslavije, uhićenih tijekom triju policijskih akcija. Prijeti im kazna od pet godina zatvora.

Jedan od glavnih šefova kriminalne mreže, 42-godišnji Srbin Radomir Mičić koji se traži i zbog trostrukog ubojstva u Srbiji, uhićen je u rujnu 2003. u posjedu ručnih granata i raznog eksploziva.

Sve ih se tereti da su 'u značajnim količinama, oružjem i
eksplozivom' opskrbljivali velike kriminalne skupine i male švercere iz predgrađa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene