Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmah uništeno 12 tona

Zaplijenjeno 20 tona marihuane koja je pripadala FARC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset tona marihuane zaplijenjeno je u Kolumbiji, a dvanaest osoba je uhićeno u operaciji u logoru gerile FARC-a na jugozapadu Kolumbije, objavilo je kolumbijsko predsjedništvo.

'Nacionalna policija je upala u logor FARC-a nedaleko od naselja Corinto i Caloto, gdje je zaplijenila 20 tona marihuane', po priopćenju poslanom agenciji France Presse.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Zapljena droge - 3 Nanjušio ih Policija sa službenim psom pretražila sumnjivi kamion na odmorištu: Pogledajte što su pronašli

Dvanaest osoba je uhićeno, izvijestio je isti izvor, dodajući da je rekordnoj zapljeni prethodila dvanaestosatna borba u kojoj je sudjelovalo 500 policajaca elitnih postrojba uz potporu vojnog zrakoplovstva. Kako navodi predsjedništvo, na licu mjesta je uništeno 12 tona marihuane.

Gerila Kolumbijske revolucionarne oružane snage (FARC, marksisti) osnovana 1964. ima još 7.500 boraca, po podatcima ministarstva obrane. Neke njezine skupine bave se i preprodajom droge i tako financiraju gerilski pokret, drže kolumbijske vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene