Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo ga je htio preplašiti

'Žao mi je samo što je pištolj zakazao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni muškarac koji je pištoljem prijetio čelniku jedne bugarske stranke izjavio je kako mu je žao što pištolj nije opalio.

Oktay Enimehmedov, koji se u subotu popeo na pozornicu za vrijeme skupa stranke Pokret za prava i slobode (MRF) te je u čelnika stranke Ahmeda Dogana uperio pištolj, imao je prvo saslušanje pred sudom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje

Rekao je kako je Dogana samo htio prestrašiti, a ne i ubiti, no svejedno je priznao kako mu je jedino žao što je pištolj zakazao. Bugarska policija je izvijestila kako se radilo o prijetnji plinskim pištoljem koji inače nije smrtonosno oružje, a ako opali izbliza može izazvati po život opasne ozljede.

>> VIDEO Bugarska: Nasred pozornice mu uperio pištolj u glavu!

Cijeli je događaj snimljen televizijskim kamerama te je u rekordnoj brzini obišao svijet. Inače, liberalna stranka MRF predstavlja tursku manjinu i druge muslimane, koji čine oko 12 posto od 7,3 milijuna stanovnika Bugarske. Dogan se smatra jednim od najutjecajnih političara na Balkanu, a MRF je bio manji partner u prethodnoj vladi koju su vodili socijalisti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene