Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama kritiziran zbog podržavanja Izraela

Zamjenik vođe Al-Qaide u poruci napao Obamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik vođe Al-Kaide u ponedjeljak je optužio predsjednika SAD-a Baracka Obamu da je prevario arapski svijet i nije postigao napredak u pregovorima o miru na Bliskom istoku te ustvrdio da je borba militanata protiv SAD-a i njegovih saveznika 'rat između muslimana i nevjernika'.

U novoj poruci objavljenoj na internetu Ajman al-Zavahri je ocijenio da Obama regiji nije donio ništa osim 'blokade i opsade' unatoč nastojanjima da se približi Arapima. 'Obamin plan, iako umotan u osmijehe i pozive na poštovanje i razumijevanje, za cilj ima samo podržati Izrael', rekao je Al-Zavahri u audio poruci dugoj 26 minuta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zima zima, zube ima Zimski uvjeti iznenadili mnoge: Kako se sa snijegom i hladnoćom nose europske zemlje u kojima su uvjeti ekstremni? Slika nije dostupna Uloga Al Qaide? Osama bin Laden ostao bez riječi

Al-Zavahri se izrugivao i ključnim američkim saveznicima

'Obamina politika je samo još jedan krug u križarskoj i cionističkoj kampanji da nas se porobi i ponizi, zauzme naša zemlja i ukrade naše bogatstvo', rekao je zamjenik Osame bin Ladena. Autentičnost izjave ne može se potvrditi iz neovisnih izvora ali je objavljena na internetskoj stranici koja obično prenosi poruke militanata. U poruci se Al-Zavahri izrugivao i ključnim američkim saveznicima u regiji, egipatskom predsjedniku i kraljevima Jordana i Saudijske Arabije, zbog podrške miru s Izraelom. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene