Obavijesti Video Pretražite Navigacija
400 milijuna dolara?

Velika donacija za Siriju iz Zaljeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Monarhije u Perzijskom zaljevu razmišljaju o osnivanju fonda od 400 milijuna dolara za pomoć sirijskoj oporbenoj koaliciji, istaknuo je predsjednik te koalicije Ahmad Džarba.

Ahmad Džarba, kako prenosi dnevnik na arapskom jeziku Al-Hajat, rekao je da arapske zemlje bogate naftom 'planiraju osnovati fond Perzijskog zaljeva za pomoć koaliciji, a predloženi iznos je 400 milijuna dolara'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporba prijeti odlaskom 'Asad nije došao pronaći rješenje, već kupiti vrijeme da pobije što više sirijskog naroda' Slika nije dostupna Sastanak u Rijadu Sirijska oporba spremna pregovarati s Asadom

Džarba nije naveo druge pojedinosti o načinu osnivanja i o financiranju tog fonda, kojim bi se, kako je rekao, trebalo 'pomoći koaliciji da učvrsti sigurnost na oslobođenim područjima, koja obuhvaćaju oko polovice sirijskog teritorija i u izbjegličkim logorima' u susjednim zemljama.

Džarba idućeg tjedna kreće na turneju po zapadnim zemljama, gdje će, kako je istaknuo, zatražiti 'stvarnu vojnu pomoć' za oporbu koja je u ratu s režimom predsjednika Bašara al-Asada.

Džarba, plemenski vođa i poznati kritičar sirijskog režima, veteran je oporbe koja se protivi Asadu, a smatraju ga bliskim Saudijskoj Arabiji. U više navrata je pozivao Europsku uniju da naoruža sirijske pobunjenike.

>> Asad je za Ameriku prešao 'crvenu liniju', Obama najavio pomoć oporbi

Prije izbora za čelnika sirijske oporbe, u oporbenoj je koaliciji bio zadužen za osjetljivo pitanje naoružavanja pobunjenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene