Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Izašao je iz vozila, plakao i povraćao"

"Zaledio sam se, ugledao sam poznate hlače i boju kose svoje kćeri": Potresna ispovijest pomoćnika šefa bolnice

Hitne službe na mjestu pucnjave u Beogradu - 2
Hitne službe na mjestu pucnjave u Beogradu - 2 Foto: Associated Press
Otac Bojan Borovčanin, pomoćnik ravnatelja Kliničkog centra Srbije za opće poslove i sigurnosti, našao se na licu mjesta u Urgentnom centru kada su dovozili ranjenu djecu iz OŠ Vladislava Ribnikara.

Bojan Borovčanin u svojoj ispovijesti prisjetio se svega što je vidio prilikom dovoženja pacijenata te je naglasio da je odmah shvatio da je u školi horor i užas.

Poseban stres doživio je vidjevši ranjenu djevojčicu koja je bila obučena kao njegova kćer jer je pomislio da nju dovoze.

"Djevojčica koju su iznosili imala je iste hlače i boju kose kao moja kćer, a bolnički nosač je povraćao i plakao. Zaledio sam se, ali sam prišao i vidio da to nije moje dijete. Ali taj osjećaj, trenutak straha i bola..." opisuje stravične trenutke i osjećaje te nemoć koja ga je preplavila toga jutra. 

Pročitajte i ovo Škole - 1 Razgovor kao lijek Tragedija prestravila djecu u hrvatskim školama, ravnatelji vape za psiholozima: ''Svi idu ondje gdje dobiju bolje mogućnosti''

"Kada vidite da transportni radnik koji je bio na mjestu zločina izlazi iz vozila i povraća i plače, to mi je bila prva slika da je tamo jedan horor i užas", priča Borovčanin, piše Blic.

On nije bio jedini roditelj koji je tražio svoje dijete.

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Posljednji pozdrav anđelima Oproštaj od malenog virtuoza (14): "Govorio si - glazba je lagana, samo sjedneš i prsti krenu. Blago nebesima, kakvu će glazbu slušati"

Pročitajte i ovo Poruke pred školom u Beogradu - 2 Sve je isplanirao Novi detalji o masakru u beogradskoj školi: Pretragom telefona dječaka ubojice otkriveno je nešto što ledi krv u žilama

"Pričao sam s jednim liječnikom koji je isto tražio svoje dijete. Boga molite da je ono u bolnici i da ga nađe jer ako ga ne nađe, znači da je mrtvo", opisuje stravične trenutke.

Učenik (13) osnovne škole Vladislava Ribnikara na Vračaru ubio je osmero učenika te škole i zaštitara Dragana Vlahovića.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene