Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nećete vjerovati!

Zakonom im zabranili omiljenu uvredu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obračun s jednom od najčešćih uvreda uslijedio je nakon jedne sudske parnice i dva žalbena procesa.

Mogu to pomisliti, mogu promumljati sebi u bradu, ali po cijenu novčane kazne, ne smiju izreći da netko 'nema mu*a', piše Guardian.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

>> Znate li kako je NASA spriječila astronaute da psuju na Mjesecu?

Talijanski Prizivni sud svoju je odluku objasnio razlozima koji su vjerojatno jednako kontroverzni koliko i sama sudska odluka. Sud je, naime, odlučio da fraza treba biti stavljena izvan zakona ne toliko zbog toga što dovodi u pitanje muževnost uvrijeđene strane, već zato što implicira 'nedostatak odlučnosti, stručnosti i sposobnosti - vrlina za koje se i dalje smatra da sugeriraju obilježja muškog roda'.

Uvrijeđena strana bio je odvjetnik iz Potenze, grada na jugu Italije. Postojanje njegovih reproduktivnih organa u pitanje je doveo njegov rođak, mirovni sudac, u lokalnoj sudnici.

Suci su presudili u korist odvjetnika, no mirovni je sudac uložio žalbu, a njegov je branitelj uspio uvjeriti sud da je optužba zapravo čista besmislica.

Suci su objavili da se tvrdnja o navodno nepostojećim testisima ne može smatrati uvredljivom, jer je izrečena 'u kontekstu obiteljske svađe'. Nepokolebljivi odvjetnik slučaj je potom prebacio u Rim, gdje je na saslušanju rečeno da je neprihvatljivo reći da 'ne posjedujete atribute, drugim riječima, vrijedite manje od ostalih muškaraca'. Odluka o visini novčane kazne bit će donesena na lokalnom sudu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene