Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremaju zajedničke manevre

Trump: "Ako Kina neće riješiti problem Sjeverne Koreje, riješit ćemo ga mi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja, Japan i SAD pokrenuli su u ponedjeljak zajedničke pomorske manevre namijenjene suprotstavljanju prijetnji od strateških raketa more-zemlja koje ispaljuju sjevernokorejske podmornice, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane.

Pjongjang nastoji razviti međukontinentalne balističke rakete koje bi mogle doseći kontinentalni teritorij SAD-a.

Pročitajte i ovo Screenshot Vučić oduševljen Srbi bijesni, Trumpov zet u Beogradu želi graditi luksuzne nebodere: "To je van pameti graditi na tom mjestu" Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade"

Sjeverna Koreja izvela je pet nuklearnih pokusa, od kojih dva u 2016. godini.

Trostrani vojni manevri koji traju tri dana i uključuju 800 vojnika, pokrenuti su nakon što je američki predsjednik Donald Trump u nedjelju izjavio kako je spreman sam "riješiti" sjevernokorejski problem bez pomoći Kine, po riječima objavljenima u nedjelju u Financial Timesu.

Vojne vježbe su počele u vodama južno od Korejskog poluotoka, a uključuju razarače i helikoptere specijalizirane za borbu protiv podmornica, istaknulo je ministarstvo. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene