Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojne aktivnosti

Novo osnaživanje odnosa: Kina i Rusija na zajedničkim vježbama u Baltičkom moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina i Rusija započele su u petak zajedničke pomorske vježbe u Baltičkom moru, u luci Baltijsk koja je dio ruske enklave Kalinjingrad, stješnjene između Poljske i Litve, država članica EU-a.

"Ovo je prvi puta u povijesti rusko-kineskih odnosa da su kineski ratni brodovi posjetili Baltijsk", kazao je dužnosnik ruske baltičke flote Roman Martov.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet"

Agencija podsjeća da Rusija u posljednje tri godine, suočena zahlađenjem odnosa sa Zapadom oko Ukrajine, pokušava osnažiti odnose s Kinom. Dvije zemlje su članice Šangajske organizacije za suradnju, euroazijskog vojnog, političkog i ekonomskog bloka osnovanog 2001.

Posljednjih godina Rusija je pojačala vojne aktivnosti u Baltičkoj regiji, zabrinuvši time bivše sovjetske republike, a sada članice EU-a i NATO-a, Estoniju, Litvu i Latviju. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene