Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zajednička sjednica slovenske i mađarske vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska i mađarska vlada završile su u Lendavi i Monosteru zajedničku radnu sjednicu, tijekom koje je najviše bilo riječi o poboljšanju ekonomske suradnje, te potpisale više sporazuma i memoranduma.

Kako je nakon susreta na konferenciji za novinare rekao slovenski premijer Janez Janša, bilateralna razmjena dviju država iznosila je lani više od milijardu eura, a ove će godine biti povećana za 30 posto. Janša je također ocijenio da dvije države i dva naroda imaju okolnosti za suradnju kakve nikad nisu imali u svojoj povijesti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

Mađarski premijer Ferenc Gyurcsanyi izjavio je da će države rezultate zajedničke sjednice pokazati time što će do 2010. godine povezati svoje elektroenergetske sustave preko 400-kilovoltnog dalekovoda, te se povezati autocestom. Usto, Gyurcsany je podržao planove mađarskog poduzeća koje zajedno sa Slovenskim željeznicama u Ljubljani namjerava
sagraditi suvremeni putnički centar u vrijednosti 220 milijuna eura.

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je za slovensku agenciju STA da Slovenija planira zajedničke sjednice sa vladama svih susjednih država, a sada je na redu Italija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene