Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mediji u BiH

Zagrebački summit važan za stabilnost regije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački sastanak procesa Brdo-Brijuni procesa značajan je poticaj stabilnosti u regiji i njezinu suočavanju s nagomilanim izazovima, ocjena je koju u četvrtak donosi većina bosanskohercegovačkih medija.

Osvrti i komentari sa jučer održanog zagrebačkog skupa regionalnih čelnika dobili su udarno mjesto na novinskim naslovnicama pa tako sarajevski "Dnevni avaz" ističe kako je ovime potvrđena budućnost Balkana u Europskoj uniji, dok "Oslobođenje" naglasak stavlja na potvrdu odlučnosti zajedničke borbe protiv terorizma kao globalnog izazova.

Pročitajte i ovo Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran" Joe Biden Rastu tenzije Biden prekinuo put zbog iranskih prijetnji: "Posvećeni smo obrani Izraela i podržat ćemo ga"

"Avaz" kao najznačajniju činjenicu ističe dolazak američkog potpredsjednika Joa Bidena u Hrvatsku, sugrirajući kako je to ujedno potvrda interesa SAD za stanje u regiji.

U posebnoj izjavi član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je ocijenio kako je ishod zagrebačkog skupa obećavajući.

'Bidenov posjet je protuuteg usidrenju Rusije i Turske na Blakanu'

"Bio je ovo vrlo dobar sastanak", kazao je Izetbegović pojašnjavajući kako je, po njegovu sudu, uz suočavanje s izazovima što ih nose terorizam i izbjeglička kriza, za sve zemlje regije zajednička i potreba rješavanja nagomilanih socijalnih i gospodarskih problema.

"Oslobođenje" pak ocjenjuje kako je, uz sudjelovanje američkog potpredsjednika, iznimno važno to što je na skupu u Zagrebu sudjelovao i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

EU i SAD na taj su način, navodi ovaj list, zajednički iskazale čvrstu potporu europskim i euroatlantskim integracijskim procesima u regiji. Nešto manju pozornost zagrebačkom summitu posvetili su mediji u Republici Srpskoj.

Televizija RS istaknula je ipak značaj izjava potpredsjednika SAD Bidena o potpori njegove zemlje ciljevima zacrtanim Daytonskim sporazumom kao trajnom zanimanju Washingtona za stanje u ovom dijelu Europe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene