Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne javljaju se na mobitele

Zabrinjavajuća upozorenja: Na Krimu nestaju novinari i aktivisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabrinjavajući su podaci o sve češćim nestancima aktivista i novinara na Krimu. Samo u posljednja dva dana govori se o čak 6 nestanaka.

Najmanje šest ukrajinskih aktivista i novinara nestalo je na Krimu, javlja Radio Free Europe. Među njima su i šef krimske podružnice Ukrajinske republikanske stranke Igor Kirjuščenko, šef krimskom Ukrajinskog vijeća Andrij Ščekun te predsjednik upravnog odbora ukrajinske škole u Simferopolju Anatolij Kovalski.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Požar na Krimu Rat u Europi VIDEO/FOTO Apokaliptične scene na Krimu: Plameni jezici i stup gustog dima iznad luke i grada nakon napada dronom

Kirjuščenko je navodno otet danas, samo dan nakon što je sudjelovao u antiruskom prosvjedu. Članovi njegove stranke kažu kako je nazvao ured i rekao 'Zbogom, došli su po mene'. Otada se ne javlja na mobitel.

Ruska vojska otvorila paljbu na Krimu!

Ščekun i Kovalski, čini se, oteti su jučer, prije početka samog prosvjednog skupa među čijim su organizatorima bili upravo njih dvojica. Prema podacima RFE-a, oteti su sa željezničke stanice u Simferopolju gdje su trebali pokupiti paket iz Kijeva.

Na mobitele se od jučer ne javljaju ni novinarka Ukranian Weeklya Olenda Maksimenko, nezavisna blogerica Oleksanda Rjaznaceva i Ketrina Butko iz Automaidana. Prema informacijama građanskih udruga, novinarke su oteli pripadnici Berkuta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene