Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve snimio GoPro

Zaboravite propagandu, ova snimka pokazuje svu 'moć i sposobnost' džihadista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
GoPro video koji je nastao za vrijeme borbe ISIL-a protziv Kurda, objavile su Pešmerge. A na snimci se vidi kako džihadisti uistinu vode borbu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašna sudbina Simbol otpora islamistima: Presudila sama sebi kako im ne bi pala u ruke Slika nije dostupna Pa i njegova obitelj Dječak, bivši taoc IS-a, dao odgovor od kojeg su zanijemili svi u prostoriji...

Iako ISIL često objavljuje videa na kojima se vidi spremnost i hrabrost njihovih vojnika, slika je često veoma drugačija. A to pokazuje i snimka GoPro kamere koja se nalazila na šljemu ISIL-ovog borca, objavio je QZ.com.

Na snimci se vidi skupina ISIL-ovih boraca u vojnom vozilu kako pucaju na vozilo koje napreduje prema kurdskoj poziciju u Iraku, objavio je Reuters. Puška osobe na čijem je šljemu bio GoPro, u jednom trenutku pada pri čemu je ispaljen metak. Njegovi suborci potom viču na njega i govore mu da pušku mora uperiti više. 'Što je tebi? Pucaš po nama', rekao je na arapskom jedan od njegovih suboraca.

Snimka završava tako da osoba na kojoj je bila kamera i koja je identificirana kao Abu Radhwan, bježi iz oklopnog vozila, ubrzo pada na tlo i govori kako je ranjen.

Ovaj video zapadnim su medijima ustupile Pešmerge. Smatra se kako se ova bitka vodila u ožujku 2016. ili u prosincu 2015.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene