Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odletio 100 metara u zrak

Let života: Zabunom se katapultirao iz aviona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pilot Gerhard Lourens poveo je svog prijatelja na egzibicijski let malenim avionom. Dok je izvodio jedan manevar za 'okrenuti želudac' putnik je vjerojatno poželio da je negdje drugdje. Kroz nekoliko sekundi, želja mu se i ostvarila.

Zbunjeni putnik je naime, u želji da se bolje zaveže, umjesto pojasa zabunom zgrabio ručicu za izbacivanje sjedala u slučaju opasnosti i već u idućoj sekundi bio je izbačen iz aviona oko 100 metara u zrak. Srećom, padobran se otvara automatski pa je neozlijeđen sletio na zemlju. S lokalnog aerodroma, oko 130 kilometara sjeverno od Cape Towna, poslali su helikopter koji ga je potom pokupio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svađa u Zadru Za vožnju od šest kilometara taksist tražio 100 eura, čovjek odbio platiti: "Zovite policiju, a ja ću pričekati" Ilustracija Stradun Doživljaj za pamćenje Srbin u Dubrovniku popio kavu pa ostao zatečen: "Je*iga, to je ipak ekskluzivno mjesto"

Ipak, stručnjaci kažu kako je imao veliku sreću da je katapultiranje prošao potpuno neozlijeđen. 'Mi treniramo izbacivanje jer ako ga ne izvedete dobro, u pravilnom položaju, može doći do ozbiljnih ozljeda kralježnice ili čak nešto gore', kazao je jedan umirovljeni pilot. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene