Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smršavio 170 kilograma

'Za večeru sam jeo po 8 hamburgera i 8 hot dogova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adam Slack je imao 265 kilograma. Nakon što ga je liječnik na jednom pregledu upitao 'Što želite da vam napišem na osmrtnici?' Adam je odlučio iz temelja promijeniti svoj život.

Otac troje djece liječniku se žalio na vrtoglavice, a liječnik mu je na to odgovorio kako je na rubu da dobije dijebetes te da mu je tlak vrtloglavo visok. 

Pročitajte i ovo Problem debljine u Hrvatskoj - 2 Istraživanje Europske inicijative Svako treće dijete u Hrvatskoj ima ozbiljan zdravstveni problem: Adekvatno ga ne prepoznaju ni roditelji ni liječnici obiteljske medicine Slika nije dostupna Broj i dalje u porastu Petina djece u BiH ekstremno pretila, u školi većinom prolaze s 2

'Vikao sam na liječnika da me pusti an miru', prisjetio se sa smiješkom Adam Slack u ABC-ovoj emisiji Good Morning America.

Sjedio je, kaže, sam u sobi oko dva sata razmišljajući o svojoj obitelji i svom životu. Liječnik se tada vratio u sobu.

'Sjedili smo i pričali oko 45 minuta. Mnogi liječnici su mi već prije govorili da moram smršaviti, no nitko mi nije spominjao osmrtnicu', kazao je Adam te dodao kako je tek tada počeo razmišljati o tome da bi njegova djeca mogla uskoro ostati bez oca.

Korak po korak, Adam je smršavio čak 170 kilograma. Krenuo je, kaže, polako. Prvo šetnja jedan blok, pa dva... Najviše se namučio oko prehrane. Normalan obrok bila mu je kajgana od 12 jaja sa sirom i uz to cijela štruca bijelog kruha.

'Za večeru bih pojeo 8 hamburgera i još 8 hot dogova, a u jednom danu bih popio po 24 limenke gaziranih pića', ispričao je Adam.

Bio je toliko debeo da mu je supruga Michelle vezala cipele, oblačila hlače i pomagala ustati iz kreveta.

Umjesto gaziranih pića počeo je piti vodu, počeo se više kretati, a uz liječničku pomoć naučio je razliku između'dobrih i loših kalorija'. 

'Kao da sam se ponovno rodio. Gubitak težine ponovno me približio obitelji. Sad mogu nešto i doprinijeti dok sam prije jednostavno bio tu i to je to. Bio sam netko koga su zvali tatom, a sada zaista i jesam tata', ponosno je kazao Adam. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene