Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vještaci objavili

'Za Tošinu smrt kriva nepažnja vozača, a ne brzina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok nesreće u kojoj je 16. listopada prošle godine poginuo Toše Proeski nije brzina nego nepažnja vozača Touarega, 33-godišnjeg Georgia Georgievskog, izjavili su na sudu u Skopju vještaci Tehničkog fakulteta u Bitoli koji su obavili ponovljeno vještačenje.

'Nije brzina glavni krivac za nesreću, nego nereagiranje i nepažnja vozača. Možda je zaspao, radio nešto drugo, npr. slušao glazbu ili pričao na mobitel', izjavio je vještak Stoilko Zlatkovski, profesor na Tehničkom fakultetu u Bitoli, a prenosi makedonska televizija A1.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Kod Karlovca Objavljeni strašni detalji nesreće na autocesti: Vozač ispao iz automobila i pao s vijadukta od 15 metara

Prema nalazu vještaka iz Hrvatske Georgievski je u trenutku nesreće vozio 171 km na sat. Makedonski vještaci tvrde da je brzina bila manja, između 140 i 158 kilometara na sat. Također tvrde kako nije bila presudna jer bi i kod manje brzine takva nesreća imala iste kobne posljedice za Tošu. 

Automobil je prema njihovim riječima udario u prikolicu kamiona najkrhkijim dijelom, nakon čega su smrskani dijelovi zadali Toši kobni udarac u predjelu glave koji bi bio smrtonosan čak i pri manjoj brzini. Vještaci tvrde da se zračni jastuci nisu otvorili jer je usporavanje vozila bilo manje od potrebnog za njihovo aktiviranje.

Odvjetnica Georgia Georgievskog zatražila je da se vještačenje makedonskih vještaka poništi jer se bitno razlikuje od onog hrvatskih vještaka. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene