Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada za čistoću

Za svaki opušak šest lipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski grad Xianyang inovativnim je načinom odlučio potaknuti svoje stanovnike da ulice održe čistima - vlasti plaćaju pet fena (šest lipa) za svaki podignuti opušak.

Akcija je pokrenuta u rujnu i dosad je prikupljeno sedam milijuna opušaka, objavio je list China Daily. Gradska uprava zauzvrat je isplatila nagradu za dva milijuna opušaka, a za pet je još dužna. 'Kampanja je pokrenuta u sklopu nastojanja da naš grad učinimo čišćim, civiliziranijim i da upozorimo na opasnosti od pušenja', rekao je dogradonačelnik Hou Xi'an.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Barbara Štrbac - 3 U Kazahstanu Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac dodijeljena međunarodna novinarska nagrada za izvještavanje iz Turske: "Drago mi je da je netko prepoznao naš rad"

Rekorder je čovjek koji je predao 7500 opušaka, sve odjednom. Međutim, kako piše mjesni tisak, mnogi varaju noseći svoje opuške, ili ih vade iz smeća, kako bi dobili nagradu. Bez obzira na to, akcija se ocjenjuje jako uspješnom. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene