Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Usmjerio vlak na krivu prugu'

Za strašnu željezničku nesreću u Poljskoj optužen šef stanice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski sud objavio je da je optužio šefa stanice za 'nenamjerno izazivanje željezničke nesreće' u kojoj je u subotu poginulo 16 osoba u frontalnom sudaru dvaju vlakova koji su se našli na istoj pruzi u Szczekocinyju, na jugu Poljske.

'Šef stanice je optužen da je usmjerio vlak na krivu prugu, čime je izazvao frontalni sudar s drugim vlakom', rekao je glasnogovornik regionalnog tužiteljstva Czestochowa, Tomasz Ozimek. Šef stanice bi mogao biti osuđen na osam godina zatvora.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih

>> 15 poginulih i 50 ozlijeđenih u sudaru vlakova

U nesreći je poginulo šesnaest ljudi i nekoliko desetaka je ranjeno, podsjetio je glasnogovornik. Sudar vlakova na liniji između Varšave i Krakova i Przemysla i Varšave koji su se našli na istoj pruzi, dogodio se u subotu u Szczekocinyju, oko 200 kilometara južno od Varšave. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene