Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandalozno

Za policajca koji je ubio francuskog tinejdžera prikupljeno oko četiri puta više sredstava nego za obitelj ubijenoga

Nemiri u Francuskoj - 3
Nemiri u Francuskoj - 3 Foto: Afp
Političari na ljevici kritiziraju prikupljanje sredstava za policajca koji je ubio tinejdžera u Francuskoj. Preko GoFundMe aplikacije do sada je za njega skupljeno 1,4 milijuna eura, dok je za obitelj ubijenog dosegnut iznos od 352.000 eura.

U Francuskoj je izbio novi skandal oko prikupljanja donacija za obitelj francuskog policajca pod istragom za ubojstvo 17-godišnjaka, a koja je do sada premašila 1,4 milijuna eura. Slična akcija za pomoć obitelji žrtve, Nahela M., ubijenog prije tjedan dana u Nanterreu pokraj Pariza prikupila je malo više od 350.000 eura.

Prikupljanje za 38-godišnjeg policajca Floriana M. organizirao je Jean Messiha, bivši glasnogovornik krajnje desnog predsjedničkog kandidata Érica Zemmoura, s početnim ciljem od 50.000 eura.

Pročitajte i ovo Neredi u Francuskoj Vlasti pozivaju na oprez Smiruju se veliki neredi u Francuskoj: Održan prosvjed protiv nasilja

"Podrška obitelji policajca iz Nanterrea, Floriana M, koji je obavljao svoj posao i danas plaća visoku cijenu. Podržite ga masovno i podržite našu policiju", stoji u objavi na GoFundMe aplikaciji.

Nahelova baka Nadia rekla je da joj je srce slomljeno podrškom koja je ukazana policajcu. "Uzeo je život mog unuka. Ovaj čovjek mora platiti, kao i svi", rekla je u nedjelju za televizijski kanal BFM. "Imam povjerenja u pravosudni sustav. Vjerujem u pravdu."

Pročitajte i ovo Neredi u Francuskoj - 5 tisuće na ulicama Nakon neviđenih nemira, situacija u Francuskoj se smiruje. Policija poručuje: "Prerano je za reći da su neredi ugušeni"

Ljevičarski političari osudili su ovu akcija. Clémence Guetté iz radikalno ljevičarske France Unbowedparty rekla je da je fond apsolutni užas. Manon Aubry, zastupnica France Unbowed u Europskom parlamentu, zahtijevala je ukidanje fonda, ali aplikacija GoFundMe nije uklonila akciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene