452606
452606
452606
452606
452606

"Za očekivati je da će migranti iz Srbije za koji dan pokušati krenuti preko Hrvatske"

  • , 05.10.2016., 22:57
  • Autor:
  • komentara

Migranti koji su pješice iz Beograda krenuli prema granici s Mađarskom odustali su od puta. Većina ih se još u utorak vratila u glavni grad Srbije, a njih 50-ak koji su prenoćili u Inđiji autobusima su prevezeni u prihvatni centar.

 
 
 
 
Andrija Jarak o migrantskoj krizi u Srbiji (Video: Dnevnik Nove TV)
Andrija Jarak o migrantskoj krizi u Srbiji (Video: Dnevnik Nove TV)

Iz Srbije se za Dnevnik Nove TV javio reporter Andrija Jarak.

"Srbijanski predsjednik je rekao da i Srbija može poslati vojsku na južne granice, a to se čini i logično. Iako, na jugu Srbije već postoje patrole žandarmerije i vojske. Međutim, svaki dan u Srbiju uđe 300 ilegalnih imigranata i zbog toga je to sve veći sigurnosni problem. Pravnu proceduru treba ispoštovati do kraja.

Srbijanska vlada odlučuje o tome hoće li postaviti dolje vojsku ili ne, hoće li stavljati neke zaštitne ograde što za sada odbijaju. 7,5 tisuća ih se u ovom trenutku nalazi u Srbiji. Imaju dva obroka dnevno. To je 15.000 obroka dnevno, što su ogromni troškovi i još veći sigurnosni problem.

U parku tik uz željeznički kolodvor, samom centru, srcu grada nekoliko je stotina migranata koji danima i mjesecima ovdje stoje. To je u svakom slučaju veliki problem jer oni spavaju na montažnim parkiralištima, klupama u parkovima, pa i na prometnicama. Vlada za to nema rješenje.

Potencijalno bi za Hrvatsku mogao biti problem što su se oni uvjerili da definitivno kroz mađarsku granicu ne mogu proći i svi bi mogli biti polako preusmjeravani prema prihvatilištu u Šidu koji je ionako već prepun. To bi realno mogao biti problem za nas. Za očekivati je da bi mogli za koji dan pokušati krenuti preko Hrvatske", izvijestio je Andrija Jarak u Dnevniku Nove TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se