Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvali strku

Za njima pokrenuta potraga, a oni bezbrižno istraživali po džungli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestali američki turisti, Jamie Neal i Garrett Hand, pronađeni su živi i zdravi u Peruu, izvijestio je tamošnji ministar turizma Jose Luis Silva.

Paru iz San Franciska, 25-godišnji Jamie i Garrett, prije gotovo mjesec dana izgubio se svaki trag tijekom njihovog 4-mjesečnog puta biciklima po Južnoj Americi, piše upi.com. Tijekom cijelog tog vremena nikome se nisu javljali, a sada CNN prenosi riječi ministra turizma da su uočeni živi i zdravi kako napreduju kroz džunglu u Peruu.

Pročitajte i ovo Policija pronašla mumiju Juanita je ustvari Juan FOTO Policija se šokirala kad je otvorila torbu dostavljača hrane: "Juanita spava sa mnom. Ja se brinem za nju" Peru TRAGA SE ZA NESTALIMA VIDEO Kamenje i blato zatrpavaju sve pred sobom: Najmanje osam mrtvih u klizištu na jugu Perua

>> Nestali na Antarktici: Trojici Kanađana se izgubio svaki trag!

'Sada se nalaze u dijelu peruanske Amazone koji je prilično nepristupačan', rekao je Silva. Garrettova majka, koja je na Facebook stranici objavila sliku mladog para s objavom da su nestali, još uvijek ne vjeruje u sretnu vijest. Kaže da mora barem čuti njegov glas da bi povjerovala.

'Nismo čuli na glasa od njih još od 25. siječnja, a od tog datuma nisu ni podizali novac s računa. Nismo se mogli oteti slutnji da se dogodilo najgore', rekla je Garrettova majka Francine Fitzgerald.

Snimit će ih iz zraka kao dokaz

Fitzgerald se žali kako nije zadovoljna time što su i američko veleposlanstvo u Peruu i tamošnje ministarstvo objavili bez dokaza da su Neal i hand živi i zdravi. 'Ponavljam, dok nam ne pokažete jasne dokaze da su živi, ne možemo početi slaviti jer ovo su sada samo nagađanja i naklapanja. A meni je dokaz da mi je sin živ njegov glas preko telefona i fotografija kojom je objavljen njegov nestanak', napisala je Fitzgerald na Facebooku. 

Peruanski ministar turizma odlučio je u sijedu poslati hidroavion da snimi američki par i tako Handovoj majci pruži nepobitne dokaze da su živi. 'Oni nemaju pojma kakvu su strku izazvali te da je za njima pokrenuta čitava potraga. I to samo zato što se obitelji nisu mogli javiti iz područja u kojima se sada nalaze', rekao je Silva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene