Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Zloglasni Zetasi

Za najokrutniji narko kartel u Meksiku radila i 13-godišnja djevojčica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajedno s članovima zloglasnog meksičkog kartela 'Zates' uhićena je i trinaestogodišnja djevojčica.

Vlasti su predstavile troje uhićenih među kojima je bila i 13-godišnja Perla čije prezime zbog dobi nisu htjeli objaviti. Perla je za kartel čuvala stražu. Okrenuta leđima djevojčica je reporterima priznala da je radila za Zetase oko mjesec dana, a za dva tjedna bila je plaćena oko 330 dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge USKOK, ilustracija Zločinačko udruženje Policija i USKOK u akciji: Uhićeno više osoba u jednoj županiji

Kazala je također da joj je 'zaposlenje' sredila ženska osoba imena 'La Chaparra' koja ju je nagovorila da prihvati ponudu. Šef policije kazao je kako unajmljivanje djece da rade za kartel postaje uobičajena stvar kriminalcima, a posebice kod Zetasa koji regrutitaju sve mlađu i mlađu djecu.

Tako dobivaju informacije da maloljetnike iz Veracruza otimaju u na silu, a one iz Zacatecasa treniraju da postanu ubojice. Zetase je osnovao jedan odbjegli meksički vojnik i smatra se najokrutnijim narko kartelom u Meksiku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene