Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Berlusconi u L'Aquilei

Za mjesec dana 75 posto domova useljivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici će moći useliti u 75 posto kuća u regiji oko grada L'Aquile, pogođenog 6. travnja snažnim potresom, u roku od mjesec dana, izjavio je u subotu talijanski premijer Silvio Berlusconi, pozivajući se na procjene stručnjaka koji su pregledali područje nakon potresa.

U 56 posto kuća i stanova građani se mogu vratiti odmah, a u oko 19 posto će se moći vratiti nakon mjesec dana, rekao je talijanskim novinarima Berlusconi u sklopu četvrtog posjeta L'Aquili nakon potresa. Procijenjeno je da je bez doma u potresu ostalo oko 58.000 stanovnika, a 34.000 ih još uvijek živi pod šatorima. Poginulo je skoro 300 osoba.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

>>Za obnovu štete nastale potresom u L'Aquili potrebno 12 milijardi eura

Berlusconi je također kazao kako za financiranje radova na obnovi neće biti potrebno izdvajati nove poreze te da nitko od stanovnika brdovitog područja pokrajine Abruzzo zimu neće dočekati u šatoru. Ukupno 38 građevina koje pripadaju kulturnoj baštini obnovit će se uz pomoć zemalja donatorica po kojima bi, kako je Berlusconi predložio, nakon restauracije mogle dobiti ime.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene