Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Invazija na Irak

IZVJEŠĆE ZA NJIH NIŠTA NIJE PROMIJENILO - 13 godina žive sa strašnim posljedicama rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće o vojnom sudjelovanju Velike Britanije u Iraku uz Sjedinjene Države, ne mijenja ništa za Iračane, koji 13 godina žive s strašnim posljedicama tog rata.

Tri dana prije objave tog izvješća, u Bagdadu je u nedjelju izveden jedan od najgorih napada u Iraku od američko-britanske invazije 2003. U napadu na trgovački centar, za koji je odgovornost preuzela džihadistička skupina Islamska država (IS), ubijeno je najmanje 250 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Džihadisti gube posvuda POPIS SAMO RASTE Ovo su gradovi koje je Islamska država dosad izgubila Slika nije dostupna Štićena osoba Tony Blair ljetuje na Čiovu

Korijeni IS sežu do pobunjeničkih pokreta koji su se borili protiv američke okupacije nakon svrgavanja predsjednika Saddama Husseina i džihadistička skupina u svojim redovima ima i članove bivšeg režima.

Iračani ne drže do tog dokumenta koji je podigao veliku prašinu u Velikoj Britaniji i izvan nje. Izvješće donosi tešku bilansu akcije bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira koji je obećao bivšem američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu da će biti uz njega bez obzira što se dogodi u Iraku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene