Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dužnička kriza

'Za Grčku izlazak iz eurozone znači izlazak iz EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka bi bila isključena iz eurozone, ali i iz Europske unije ako ne prihvati europski plan rješenja svoje dužničke krize, koji su europske zemlje usvojile 27. listopada, ocijenio je danas francuski ministar za europska pitanja Jean Leonetti.

'Neprihvaćenje plana znači izlazak iz eura, grčko neprihvaćanje plana znači izlazak iz Europe', rekao je Leonetti na radiju Europe 1 i dodao da ne želi takav rasplet.

Francuski ministar je rekao da eventualni grčki izlazak iz eurozone i Europske unije ne bi trebao destabilizirati eurozonu. Ne samo da smo im rekli da preuzmu odgovornost, koju će oni preuzeti, već smo istovremeno pokrenuli hitne mjere, rekao je.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Maja Ljubić Kutnjak, v.d. voditeljice Ureda EP-a - 3 Rezultati Eurobarometra Što Hrvate najviše brine i postoje li nada u bolje sutra? "To je jedan miks osjećaja"

>>vijesti/svijet/grcki-premijer-ne-podnosi-ostavku.html

'Strahujemo od domino učinka ako Grčka izađe iz eurozone i Europe. Postavili smo 'uređaje za gašenje požara', nastavio je, pozivajući se na odluke o dokapitalizaciji banaka i povećanju kapaciteta Europskog fonda za financijsku stabilnost (EFSF), o čemu je odlučeno 27. listopada na summitu eurozone u Bruxellesu.

'I u slučaju da Grčka izađe iz eurozone i Europe, a ne želimo da ona to odluči, euro i Europa bi ostali stabilni', inzistirao je. 'Predviđam da će Grčka ostati u eurozoni i u Europi, kao što je spašena Irska, jer ima iste upute i istu pomoć', dodao je francuski ministar.

>>vijesti/svijet/grcka-vlada-na-rubu-propasti.html
 

Europska komisija je u četvrtak kazala da po europskim sporazumima izlazak iz eurozone nije predviđen. Oni predviđaju samo izlazak iz Europske unije. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene