Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velikodušna supruga

Za godišnjicu braka darovala mu doslovno - dio sebe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je žena svom suprugu za srebreni pir darovala nešto što je daleko vrijednije od bilo kojeg 'običnog' poklona!

Niegel Bryant iz Sutton Coldfielda bio je osuđen na dijalizu dva puta tjedno. No, njegov se život promijenio nakon što mu je 48-godišnja supruga Nicola ponudila svoj bubreg, piše Daily Mail.

Testovi su pokazali da će bubreg odgovarati 50-godišnjem Niegelu te je par otišao pod nož u ožujku ove godine. 'To je bio odličan način da promijenimo Nigelov život. Prošli mjesec smo proslavili srebreni pir, a ja sam htjela za njega učiniti nešto što će mu promijeniti život', rekla je gospođa Bryant.

>> Prehodala 16.000 kilometara u čast pokojnom mužu

Velikodušna supruga kaže kako je sretna jer joj suprug može jesti više toga i što provodi manje vremena na stroju za dijalizu te smatra kako je ovim potezom obogatila cijelu obitelj. Dodala je i kako teško donijela ovakvu odluku, ponajviše zbog djece.

Niegelovi zdravstveni problemi započeli su 1993. godine kada mu je dijagnosticirana Chronova bolest, a nastavili su se 2007. godine kada mu su mu zatajili bubrezi. 'Isprva sam bio zabrinut jer je to bilo rizično za moju suprugu, ali sam ipak odlučio prihvatiti njezin poklon i to se pokazalo kao najbolje rješenje', kazao je Niegel.

>> Pogledajte što je ona darovala svome budućem mužu

'Ne postoji jamstvo da će organizam prihvatiti presađeni bubreg', kazala je Karen Hodgson, koordinatorica transplantacija središnje bolnice Castle Vale Renal Unit. Dodala je kako je odluka o doniranju bubrega veoma važna te da je broj donacija u Velikoj Britaniji u porastu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene