Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuiran kamp

Yellowstone: Medvjed jednog ubio, dvoje ozlijedio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je čovjek izgubio život, a dvoje ih je ozlijeđeno u napadu medvjeda na turistički kamp na rubu američkog nacionalnog parka Yellowstone u noći u srijedu.

Uprava nacionalnog parka smatra da je napad, koji se dogodio na vrhuncu turističke sezone, izveo jedan medvjed, za kojim je u međuvremenu pokrenuta opsežna potraga. Istražitelji nastoje utvrditi radi li se o američkom crnom medvjedu ili o grizliju.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Napad izgleda nije bio ničim isprovociran i prisutnost hrane, koja često privlači turiste, nije igrala ulogu. Takvi, ničim izazvani, predatorski napadi medvjeda na ljude iznimno su rijetki.

Medvjed je napao i srušio tri turistička šatora. Jedan muškarac je umro od ozljeda, a dvoje ljudi prevezeno je u bolnicu s ugrizima u ruku i kuk i slomljenim kostima.

Sva mjesta za kampiranje u granicama nacionalnog parka evakuirana su nakon napada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene