Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odbili komentirati

WSJ: Obama je poslao tajno pismo Iranu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća odbila je komentirati.

Američki predsjendik Barack Obama poslao je tajno pismo iranskom vrhovnom vođi ajatolahu Aliju Khamaneiju prošloga mjeseca istaknuvši kako dvije zemlje imaju zajednički interes u borbi protiv militanata Islamske države u Iraku i Siriji, objavio je u četvrtak američki list The Wall Street Journal.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Prema WSJ-u pismo od sredine listopda je reklo kako je suradnja između Sjedinjenih Država i Irana u borbi protiv militantne islamske skupine vezana uz postizanje dogovora između Irana i šest svjetskih sila o njegovu nuklearnom programu.

Bijela kuća odbila je komentirati te navode.

'Nisam u poziciji da razgovaram o privatnoj prepisci između predsjednika i bilo kojeg svjetskog vođe', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

Dnevni list Wall Street Journal (WSJ) napisao je u četvrtak da 'Dužnosnici administracije nisu opovrgnuli postojanje pisma kada su ih zadnjih dana o tome pitali strani diplomati'.

FOTO I on je na popisu najmoćnijih ljudi!

'Mogu vam reći da se politika predsjednika i njegove administracije o Iranu nije promijenila', kazao je Earnest.

Dodao je da je Washington o kampanji protiv IS-a razgovarao s Teheranom u stanci pregovora o iranskome nuklearnom programu.

Sjedinjene Države 'neće vojno surađivati s Iranom. Nećemo dijeliti obavještajne podatke s njima. No njihov interes za to je nešto o čemu se naširoko komentiralo u više navrata i prigoda', rekao je Earnest.

Predsjednik američkog Zastupničkog doma John Boehner upitan o pismu rekao je kako ne vjeruje iranskim čelnicima te da ne misli da trebaju biti uvedeni u borbu protiv Islamske države. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene