Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio iranski diplomat

Iranski vrhovni vođa Obami poslao tajno pismo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei odogovorio je na ponudu američkog predsjednika Baracka Obame usred nuklearnih pregovora i poslao mu tajno pismo, izvješćuje u petak američki list The Wall Street Journal.

Navodeći kao izvor iranskog diplomata list je rekao da je iranski klerik Ali Hamenei   pisao Baracku Obami posljednjih tjedana u odgovoru na njegovo pismo poslano u listopadu.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Obama je u svojem pismu natuknuo mogućnost američko-iranske suradnje u borbi protiv Islamske države ukoliko se postigne nuklearni dogovor, piše list navodeći diplomata.

Hameneievo pismo je bilo pristojno, ali se nije obvezivalo ni na što, piše WSJ navodeći riječi diplomata.

Bijela kuća odbila je komentirati izvješće.

Hamenei je ovoga tjedna rekao kako bi mogao prihvatiti kompromis u pregovorima o iranskom nuklearnom programu i pružio do sada najsnažniju potporu odluci predsjednika Hassana Rouhanija da pregovara sa Zapadom, čemu se protive iranski čvrstorukaši.

Nuklearni pregovori Sjedinjenih Država, Rusije, Kine, Britanije, Francuske i Njemačke s Iranom ciljaju na sporazum koji bi odstranio sumnje Zapada da Teheran nastoji tajno izraditi nuklearno oružje, a u zamjenu bi Iranu bile ukinute sankcije koje su poharale njegovo gospodarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene