Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački ministar financija:

'Francuska Nacionalna fronta je fašistička stranka!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble u utorak je ocijenio da je Nacionalna fronta (FN), koja je pobijedila na europskim izborima u Francuskoj, fašistička stranka.

Francuski birači u nedjelju 'nisu se odlučili za stranku desnog centra već za fašističku stranku', rekao je njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble na simpoziju o Europi u Berlinu. 'I za sve u Europi, ne samo za naše francuske prijatelje, to je grubi povratak u stvarnost', dodao je kršćansko-demokratski ministar rođen tijekom Drugog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reding mu i zahvalila Snowden dobio zeleno svjetlo za saslušanje u Europskom parlamentu Slika nije dostupna 'Velika koalicija' Merkel predstavila ministre: Žena ipak na čelu ministarstva obrane!

'To je signal za sve nas u Europi', rekao je Schaeuble, koji sramotnim smatra slab odaziv na izbore u nekim zemljama, poput Slovačke gdje je izlaznost bila 17 posto.

Ipak nismo najgori u EU - Evo koje su zemlje još gore!

'Kad je riječ o Francuskoj, uvijek možemo reći da imamo povjerenja u Francusku, mi smo najbolji prijatelji, ali to će imati negativan učinak', nastavio je Schaeuble. 'Samo 39 posto Francuza želi ostati u EU, a taj postotak svakako je viši u Velikoj Britaniji'. 'Uvjeren sam da moramo stvoriti bolju Europu', inzistirao je Schaeuble.

Kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak je žaljenja vrijednim ocijenila porast populističkih stranaka u Europi. FN je pobijedio na europskim izborima u Francuskoj s 24,85 posto glasova ispred UMP (20,80 posto) i PS (13, 98 posto glasova).

Potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding u utorak je za švicarsku televiziju RTS rekla da francusku stranku Nacionalna fronta smatra 'apsolutno opasnom, kao što je to svaki fašizam'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene