Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Blokada kartičnih kuća

WikiLeaks privremeno prestaje objavljivati tajne bilješke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetska stranica WikiLeaks koju je utemeljio Julian Assange, objavila je u ponedjeljak u Londonu da zbog manjka novaca privremeno prekida postavljanje tajnih dokumenata i bilježaka na svojim stranicama.

Zbog blokade koju su WikiLeaksu nametnule dvije velike kartične kuće, Visa i Mastercad, 'ta stranica je danas prisiljena privremeno objaviti prekid emitiranja i sada se mora posvetiti 'prikupljanju sredstava', priopćeno je. 'Od 7. prosinca 2010., samovoljnu i protuzakonitu financijsku blokadu WikiLeaksu nametnule su Bank of America, Visa, Mastercard, Paypal i Western Union. Napad je uništio 95 posto naših prihoda", ustvrdio je Assange.

Zadnjih 11 mjeseci stranica je radila zahvaljujući sredstvima u gotovini, a zbog blokade je izgubila desetke milijuna dolara donacija, objasnio je Assange.

WikiLeaks
se posvetio objavljivanju tajnih dokumenata i lani je postavio na internet tajna izvješća američke vojske o Afganistanu i Iraku kao i tisuće američkih diplomatskih bilježaka. Bilo je to vrlo neugodno razotkrivanje za brojne države, a najviše za Washington. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će" Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene