Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wikileaks objavio tajne dokumente

WikiLeaks: Šef Haaga špijunirao Miloševića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irac Timothy McFadden, tadašnji upravitelj pritvora u Scheveningenu navodno je bio američki špijun koji je SAD-u otkrivao sve detalje tijekom Miloševićevog boravka u zatvoru, stoji u objavljenoj depeši na Wikileaksu.

 Wikileaks je objavio tajnu depešu američke ambasade u Haagu iz 2003. godine u kojoj stoji kako je McFadden američkim diplomatima otkrivao informacije o Miloševićevu zdravlju te kontaktima s ljudima izvan zatvora.

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će"

McFadden je navodno naglasio kako Milošević može kontrolirati cijelu državu, ali ne i svoju suprugu, koja je 'koordinirala sve njegove financijske i pravne veze' i s kojom se čuo svako jutro, piše srbijanski Press.

U depeši se navodi kako je Mira Marković Miloševiću služila kao izvor informacija, motivacije i strategije te ga je nagovarala na određene akcije. Ako je ne bi slušao, navodi Press, ona bi mu spočitavala da je zbog neslušanja i završio u Haagu. Milošević se supruzi rijetko suprotstavljao, a kada je morao sam koordinirati različitim grupama, uočio bi se manjak njegove organizacijske sposobnosti.

>> Hrvatica dobila otkaz jer je posjećivala 'antiameričke stranice'

McFadden je Amerikance upozorio da je Miloševićevo zdravstveno stanje rizično, ali i da nije bolovao od dijabetesa i depresije. Izvijestio ih je i kako se Miloševićevo financijsko stanje pogoršalo nakon ubojstva Zorana Đinđića te kako je bivši srbijanski predsjednik o svojim beogradskim savjetnicima govorio kako je 'okružen budalama'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene