Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvrsno zdravstvo

WHO: Zdravstveni sustav S. Koreje služi kao uzor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sjevernoj Koreji na jednog liječnika dolazi 130 domaćinstava, a posebno se brinu za majke i djecu.

Mnoge razvijene zemlje mogle bi pozavidjeti Sjevernoj Koreji na njezinom zdravstvenom sustavu koji ne pati od manjka liječnika i medicinskih sestara, izjavila je u petak glavna ravnateljica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) nakon dvoipoldnevne posjete toj zatvorenoj komunističkoj zemlji.

Pročitajte i ovo Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

'Sjeverna Koreja pruža sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu, s jednim kućnim liječnikom na 130 domaćinstava. Na tome im mogu pozavidjeti mnoge zemlje u razvoju', kazala je Margaret Chan. Posebice je pohvalila program cijepljenja i brigu za majke i djecu.

Te su izjave u potpunoj suprotnosti s ocjenom njezinog prethodnika Gro Harlema Brundtlanda koji je 2001. kazao da je sjevernokorejsko zdravstvo na rubu propasti. Chan je kazala da je pothranjenost i dalje problem u zemlji iako to nije vidjela u glavnom gradu Pjongjangu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene