Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravlja pozitivno izvješće

Westerwelle: Nije bilo olakšica za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Guido Westerwelle pozdravio je u izvješće o pretpristupnom monitoringu koje je Europska komisija objavila u utorak, a povjerenik za proširenje Štefan Fuele predstavio u Zagrebu.

'Pozdravljam što je Europska komisija u svom iscrpnom i uravnoteženom izvješću zaključila da Hrvatska sada ispunjava sve preduvjete za članstvo u Europskoj uniji u srpnju', stoji u izjavi njemačkog šefa diplomacije koju je dostavilo njemačko veleposlanstvo u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Tko je odgovoran za uvođenje sankcija Hrvatskoj? Slika nije dostupna Uklonjena zadnja prepreka I Njemačka ratificirala hrvatski pristupni ugovor s EU!

>> Hrvatska je dobila pozitivnu ocjenu: Ovdje pročitajte zašto!

'Uvjeren sam da će parlament Savezne Republike Njemačke u svojoj raspravi o njemačkoj suglasnosti pristupu Hrvatske na primjeren način uzeti u obzir pozitivno izvješće Komisije. Tijekom pristupnih pregovora nije bilo olakšica za Hrvatsku. Jednako tako je važno što je Vlada Republike Hrvatske izjavila da će i nakon pristupa nastaviti s reformskim nastojanjima', poručio je Westerwelle. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene