Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za vrijeme blagdana

Washington skeptičan oko Brahimijeva plana o prekidu vatre u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka veleposlanica u UN-u Susan Rice pokazala se skeptičnom oko plana mirovnog posrednika Lahdara Brahimija o prekidu vatre u Siriji tijekom muslimanskog blagdana Kurban bajrama, ukazujući na nedosljednosti sirijskog režima.

'Mnogi su s pravom skeptični oko izgleda prekida vatre, pa makar samo privremenog, u Siriji, s obzirom na dugu listu obećanja koje Bašar al-Asad nije ispoštovao', izjavila je Rice nakon izvješća pred Vijećem sigurnosti posrednika Lahdara Brahimija.

>> Washington: Napad na konzulat u Bengaziju bio je 'teroristički'

'Užasi koje je počinio režim gomilaju se u Siriji i prijete sigurnosti u čitavoj regiji', dodala je ona.  SAD 'čvrsto podržava' napore Brahimija oko postizanja primirja ali 'sirijska vlada mora učiniti prvi korak', istaknula je Rice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene