Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna sredstva za zid s Meksikom

Washington Post: Bijela kuća povukla Trumpovu prijetnju o obustavi rada vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća je signalizirala čelnicima republikanaca u Kongresu da je odustala od prijetnje predsjednika Donalda Trumpa da će obustaviti rad vlade ako se ne odobre sredstva za granični zid s Meksikom, piše u petak The Washington Post, pozivajući se na pomoćnika republikanskog zastupnika.

Donald Trump je tijekom predsjedničke kampanje obećao da će na granici s Meksikom sagraditi zid. Nedavno je također zaprijetio da će obustaviti rad vlade ako Kongres ne odobri sredstva za njegovu izgradnju.

Pročitajte i ovo Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion

No ubrzo nakon Trumpove izjave, dužnosnici Bijele kuće potiho su izvjestili Kongres da u mjeri o privremenom financiranju rada vlade od listopada do ranog prosinca neće trebati biti 1,6 milijardi dolara za zid, istaknuo je pomoćnik republikanskog zastupnika, a prenio Washington Post.

Usprkos tome, Trump i dalje želi da taj novac bude osiguran u proračunu u prosincu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene