Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučni

Washington odbija izručiti bivšeg bolivijskog čelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države odbile su izručiti bivšeg predsjednika Bolivije toj zemlji kako bi mu se sudilo zbog političkog nasilja i korupcije, rekao je predsjednik Evo Morales.

Moralesova ljevičarska vlada optužuje bivšeg čelnika Gonzala Sancheza de Lozadu da je odgovoran za smrt 63 osobe u sukobima između snaga sigurnosti i prosvjednika protiv vlade u listopadu 2003. godine. 'Jučer, došao je dokument iz Sjedinjenih Država u kojemu se odbija izručenje ljudi koji su učinili mnogo štete Bolviji', rekao je Morales u govoru koji je prenijela televizija.

Sanchez de Lozada, rudarski magnat školovan u SAD-u koji je zagovarao politiku slobodnog tržišta, napustio je položaj tijekom krvoprolića 2003. i pobjegao u Sjedinjene Države 13 mjeseca nakon početka njegovog drugog predsjedničkog mandata.

>> Washington navodno izvijestio Izrael 'o planu B za Iran'

Bolivijski zahtjevi za izručenje Sancheza de Lozade i nekoliko njegovih ministara pogoršali su već zategnute odnose Washingtona i La Paza. SAD i Bolivija su se dogovorile poboljšati diplomatske odnose krajem prošle godine ali novi veleposlanici još nisu preuzeli svoja mjesta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Bolivija: Više od 2000 policajaca u lovu na krijumčara droge - 1 Traži ga i Interpol Pokrenuta velika akcija policije, love narkobosa iz Urugvaja: "Mobilizirali smo više od 2250 policajaca, više od 144 vozila" Ilustracija Pretraga u Južnoj Americi Policija se pohvalila rekordnom zapljenom: Neki je koriste za žvakanje i čaj, neki za proizvodnju opasne droge

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene