Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Galapagos

Vulkan prijeti biljnom i životinjskom svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekvadorski dužnosnici objavili su jučer da je eruptirao vulkan na Galapagosu koji bi mogao ozbiljno zaprijetiti jedinstvenom biljnom i životinjskom svijetu na tome arhipelagu.

Dužnosnici Nacionalnog parka prenose da je vulkan La Cumbre počeo izbacivati lavu, plinove i dim na nenaseljenom otoku Fernandina, nakon što je mirovao četiri godine. U priopćenju se ističe da nema opasnosti za stanovnike obližnjeg otoka Isabela.

Pročitajte i ovo Modrulj na obali - 4 Sunčana uvala FOTO Građani uznemireni! Čovjek za rep vukao morskog psa uz obalu, poznati detalji Slika nije dostupna Prije 252 milijuna godina Hoće li se povijest ponoviti oko najvećeg masovnog izumiranja vrsta?

No, dužnosnici upozoravaju da će lava koja se slijeva u more zasigurno utjecati na morske i kopnene iguane, tuljane i druge životinje. Galapagos je stanište jedinstvenih životinjskih i biljnih vrsta koje su bile temelj za teoriju evolucije Charlesa Darwina. Znanstvenici kažu da je Fernandina vulkanski najaktivniji otok u arhipelagu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene