Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeremić u UN-u

Vuk Jeremić na Općoj skupštini UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović je u New Yorku, na 67. zasjedanju Opće skupštine UN-a kojom presjeda Vuk Jeremić.

Čekić predsjedavajućeg Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić preuzeo je još prošli tjedan. Na prvoj plenarnoj sjednici 67. zasjedanja iznio je i prioritete svog jednogodišnjeg predsjedanja. Bivši srbijanski ministar vanjskih poslova zauzeo se za rješavanje međunarodnih sporova mirnim putem. Međutim prije dva mjeseca šokirao je svjetsku javnost izjavom o Kosovu.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

'Pokušaj učlanjenja Kosova u Ujedinjene nacije za vrijeme srpskog predsjedavanja bio bi akt besmislene provokacije, koji nema ama baš nikakve šanse za uspjeh. Ja se nadam da to toga neće doći dok god Srbija predsjedava Ujedinjenim nacijama. To bi moglo da se desi samo preko mene mrtvoga', kazao je Jeremić u srpnju.

>> Milanović: Hrvatska je predana poštivanju vladavine prava

>> Ahmadinedžad: Izrael 'nema korijene' na Bliskom Istoku

Dio srbijanske javnosti šokirao je i razljutio podatak da će iz državnog proračuna za Jeremićev ured biti uplaćeno čak sedam milijuna dolara. Oporba je odluku nazvala sramotnom, dodajući da toliki novac u godinu dana dobiju svi beogradski umirovljenici i trudnice zajedno.

Jeremić je najavio tijesnu suradnju s Ban Ki Moonom. Glavni tajnik UN-a najavio je da će stanje u Siriji biti jedna od najvažnijih tema 67. zasjedanja Opće skupštine. Raspravljat će se i o energiji, pitanjima žena i milenijskim ciljevima. Pozornost je ponovno privukao iranski predsjednik Ahamdinedžad. Po dolasku u New York, rekao je da Izrael nema korijene u povijesti Bliskog istoka i da predstavlja smetnju za Iran.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene