Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lider SPO- a upozorava

Vuk Drašković poručuje Srbima da napuste barikade na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vuk Drašković upozorio je Srbe na Kosovu da moraju napustiti barikade prije nego što se dogodi neka nesreća.

Također je istaknuo da Srbi nemaju vlast na Kosovu te da je jedini izlaz članstvo u EU.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

Predsjednik SPO- a gostovao je u emisiji "Hoću da znam" na B92 te rekao da se krivo govori da Srbija ima suverenitet te da čuva Kosovo, dodavši da je to crvena linija srpske politike, prenosi sarajevo-x.com.

Dodao je i da su Kosovo i balvani najveće poniženje koje je Kosovo doživjelo.

Drašković tvrdi da predsjednik Boris Tadić nije kriv za gubitak Kosova i njegovog suverentita, nego da ga on jednostavno ne želi braniti.

'Ono što piše u našem Ustavu, da mi imamo punu vlast nad Kosovom, i stvarnost na Kosovu ne govore jedno s drugim. Imamo izbor: ili da stvarnost uskladimo sa Ustavom, a to je da pošaljemo vojsku i stupimo u rat s Albanicima, i druga je mogućnost da kažemo da mi u taj rat ne možemo, jer bi nam postradalo sve stanovništvo na Kosovu', kaže Drašković.

Naveo je također da on smatra pametnim da se Srbija okrene članstvu Europske unije te zagovara zaštitu svog naroda na Kosovu te predlaže da Ahtisaarijev plan bude osnova pregovora uz to da bi se trebao dobiti poseban status za sjever.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene