Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vujačić: Karadžić neće biti u Haagu prije srijede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Svetozar Vujačić izjavio je danas da će njegov branjenik Radovan Karadžić vjerojatno biti izručen Haškom tribunalu u srijedu ili četvrtak.

Na konferenciji za novinare u sjedištu Srpske radikalne stranke (SRS) Vujačić nije želio reći da li je i u kojoj pošti uložio žalbu na rješenje o ispunjenosti uslova za izručenje bivšeg lidera bosanskih Srba Haškom tribunalu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

’U vezi žalbe ne mogu i ne smijem baš ništa reći. Da sam jučer izjavio medijima da ću žalbu podnijeti sinoć u bilo kojoj pošti, ta žalba bi već bila odbijena i Radovan bi danas bio prebačen u Haag’, rekao je Vujačić. 

Dodao je da Karadžić nema primjedbe na tretman u pritvoru Specijalnog suda, već da je zadovoljan i da su mu osigurani najbolji uvijeti. Naveo je i da njegov branjenik ne štrajka glađu, nego ima poseban režim prehrane. 

Luka Karadžić rekao je na konferenciji da njegov brat Radovan traži od države da obešteti sve osumnjičene koji su navodno pomagali u skrivanju haškog optuženika i zbog toga bili ˝terorizirani˝. 

Karadžić je potvrdio da je njegovog brata u zatvoru jučer posjetio metropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. On je došao na zahtev Radovana Karadžića koji se želio pričestiti, jer je postio. 

Luka Karadžić rekao je da i narednih dana neće davati izjave medijima. 

Holbrooke očekuje doživotnu robiju za Karadžića

'Uhićenje Radovana Karadžića događaj je od povjesne važnosti. On se trebao desiti još prije 13 godina i za to držim odgovornom komandu NATO-a iz 1996. godine. Oni su ga trebali uhititi istog trenutka kada su naše trupe došle u Sarajevo, ' rekao je Richard Holbrooke, otac Daytonskog sporazuma. 

'To je najbolja politička vijest koju sam dobio u svom životu! Čak mi je bilo draže i bio sam uzbuđeniji nego kada je Milošević uhićen, ' dodao je Holbrooke.

'Karadžić je najgori od svih njih, gori od Miloševića. Karadžić je bio intelektualni arhitekt, a Milošević oportunistički političar. Nijedan od njih nije sam mogao napraviti ono je napravljeno. Mladić je tipični ubojica, Milošević je bio bankar, a Karadžić je bio intelektualni arhitekt. Stoga se nadam doživotnoj kazni. Nema smrtne kazne u Tribunalu, mada je on sigurno zaslužuje, ' zaključio je Holbrooke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene