Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nipošto ne želi u Hrvatsku ili BiH

Vučurević se žali na odluku o izručenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelji ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića uložili su prizivnom sudu u Beogradu žalbu na odluku višeg suda u tome gradu o odobrenju njegovog izručenja Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, potvrdila je glasnogovornica prizivnog suda Mirjana Piljić.

Po njezinin riječima, sud bi nakon što je primljena žalba, trebao zakazati sjednicu na kojoj će žalba biti razmotrena, nakon čega će uslijediti donošenje odluke o njoj.

Ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću 12. rujna je, nakon što je iz Srbije prebjegao u Trebinje, određen pritvor zbog nepoštivanja obveze javljanja sudu u Beogradu.

Iz beogradskog je višeg suda dan ranije, nakon Vučurevićeva bijega u Trebinje, objavljeno kako je taj sud odobrio Vučurevićevo izručenje i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Njemu je 17. lipnja ukinut pritvor i pušten je da se brani sa slobode, uz zabranu napuštanja Srbije, u nastavku ekstradicijskog postupka koji je protiv njega pokrenut po zahtjevima za izručenjem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. (Hina)

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Slika nije dostupna Ratni zločini BiH poslala Srbiji još dokumenata o Vučureviću

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene