Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije lako, ali...

Vučić: Vrijeme je za bolje odnose Srbije i Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u utorak kako se nada da će Srbija i Hrvatska imati puno bolje odnose nakon što je na čelo vlade u Zagrebu došao Andrej Plenković, ali je ocijenio da atmosfera "nije laka".

"Nadam se da će odnosi biti puno bolji i mislim da Plenković misli to isto i nada se istom", rekao je Vučić tijekom posjeta Hamburgu, odgovarajući na pitanje kako vidi buduće odnose Srbije i Hrvatske nakon što je novi vođa HDZ-a preuzeo dužnost premijera.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Vučić je rekao da dvije zemlje mogu dati novi impuls u odnosima iako atmosfera "nije laka", prenose beogradski mediji.

"Nemam dokaze i nisam siguran, ali nadam se da možemo izgraditi puno bolje odnose, radi obje naše zemlje i u korist oba naroda", izjavio je Vučić.

Dodao je da najmanje što on može učiniti jest obećati narodima i hrvatskoj nacionalnoj manjini u Srbiji da će učiniti sve što može da se ispune njihove želje.

Srbijanski premiejr najavio je da će idućih dana posjetiti predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji i otvoriti nove asfaltirane ceste, navode mediji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene